Kaupunkiseutujen strategisen kehittämisen malli: BEMINE Rakkaudesta tieteeseen -tapahtumassa 14.2.

8 helmi 2018
Vesa Kanninen
1896
1

Suomen Akatemian Rakkaudesta tieteeseen -tapahtuma järjestetään 14.2.2018 Finlandia-talolla. Tapahtuma kokoaa yhteen tutkijat, päättäjät ja tutkitusta tiedosta kiinnostuneet kansalaiset. Päivän aikana strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamat hankkeet esittelevät tutkimustuloksiaan ja toimintaansa. Lisäksi tutkijat ja päättäjät kohtaavat ratkaisuriihissä, joissa myös yleisöllä on mahdollista osallistua keskusteluun. Tämän vuoden teemoja ovat Turvallinen, joustava ja uudistuva yhteiskunta sekä Täysivaltainen kestävä kansalaisuus.

BEMINE-hanke on mukana tapahtumassa. Esittelemme kehittelemäämme toimintamallia seutujen strategisen kehittämisen työkaluksi. Mallin tavoitteena on luoda kannusteita seutujen joustavaan strategiseen suunnitteluun. Mallissa sitoutuneiden seuturyhmittymien vapaamuotoiset strategiat kytketään lakisääteiseen seudulliseen suunnitteluun joustavien, skaalautuvien, vuorovaikutteisten sekä pitkäjänteisten sopimuskäytäntöjen kautta. Se rakentuu ajatukselle valtion kanssa neuvottelevista seudullisista yhteenliittymistä, joiden osallistujat – ja täten seudullinen kattavuus – määrittyvät erikseen kunkin tavoitellun strategisen tavoitteen osalta. Malli huomioi tulevan maakuntauudistuksen ja ottaa kantaa maankäyttö- ja rakennuslain sekä tielain uudistamiseen.

Tervetuloa keskustelmaan! Tilaisuuteen voi ilmoittautua täällä.

1 kommentti

  • Karoliina Laakkonen kirjoitti:

    Mistä tulee retoriikka, että on srategista suunnittelua ja lakisääteistä suunnittelua? Eikö lakisääteinen suunnittelu ole tai voi olla strategista? Mielestäni suomessa tehdään vahvaa strategista suunnittelua maakunta- ja yleiskaavoituksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *