Kaupungistumisen käännekohdat -skenaarioraportin julkistustilaisuus 29.11.2018

16 marras 2018
Otto-Wille Koste
1574
0

Keskustelu kaupungistumisesta käy kuumana, eikä ihme. Onhan kyseessä kuitenkin globaali megatrendi, jonka vaikutukset näkyvät laajasti myös Suomessa. Kaupungistuminen ei kuitenkaan ole luonnonlaki, vaan ihmisten tekoa. Uusi raportti Kaupungistumisen käännekohdat – skenaarioita Suomen kaupungistumisen tulevaisuudesta 2039 valottaa mistä osista kaupungistuminen koostuu, ja kuinka kehityskulkuihin voi vaikuttaa. Kaupungistumiseen nimittäin voi ja pitää vaikuttaa.

Skenaarioiden on tarkoitus tuoda uusia virikkeitä kaupungistumiskeskusteluun ja toimia ajattelun apuvälineinä. Skenaariot on laadittu hyödyntäen tuoreinta tutkimustietoa kaupungistumisesta, erityisesti Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen hankkeiden, BEMINE:n ja URMI:n tuottamana. Skenaariot on laadittu yhteiskehittämisprosessina työpajoissa tutkijoiden sekä muiden sidosryhmien edustajien kanssa. Prosessista ja raportin kirjoittamisesta on vastannut Demos Helsinki.

Tervetuloa raportin julkaisutilaisuuteen 29.11.2018 klo 16 alkaen Demos Helsingin toimistolle osoitteeseen Mechelininkatu 3d.

Ilmoittaudu tilaisuuteen täältä.

Tilaisuuden ohjelma
16.00 Ovet aukeavat
16.15 Kaupungistumisen ajurit ennen, nyt ja tulevaisuudessa, professori Panu Lehtovuori, Tampereen teknillinen yliopisto
16.35 Kaupungistumisen käännekohdat – skenaarioita Suomen kaupungistumisen tulevaisuudesta 2039
17:00 Kommenttipuheenvuorot:
Anni Sinnemäki, apulaispormestari, Helsingin kaupunki
Janne I. Hukkinen, professori, Helsingin yliopisto
Sami Pakarinen, pääekonomisti, Rakennusteollisuus
Sebastian Nyström, strategiajohtaja, SOK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *